Skipass inclus!
Val d'Isère – Schi pe pârtii de competiţie

Cel târziu de când au avut loc aici Competiţiile în disciplinele alpine ale Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1992, Val d'Isère (1850 m) face parte din elita staţiunilor de schi din Franţa. Localitatea cu centru istoric din secolul XVI a reuşit să-şi păstreze până în ziua de azi farmecul său tradiţional regional. Şi la construirea a noi clădiri s-a pus accentul pe folosirea de materiale naturale cum ar fi lemn sau piatră. Staţia de schi există deja din 1934, când în sătuc a fost fundată prima şcoală de schi de pionierii disciplinei şi a fost deschis. De atunci dezvoltarea nu a fost frânată - în schimb automobilele nu mai pot intra în centrul vechi - şi infrastructura este mai bună de la an la an cu numeroase cafenele, restaurante, magazine şi hoteluri oferindu-vă astfel atmosferă tipică şi plăcută pentru un concediu reuşit la zăpadă.

Cu restaurante, baruri, discoteci, pub-uri, cafenele şi tot ceea ce-şi poate dori un schior pentru Après-Ski, Val d'Isère este cât se poate de bine dotată. Când se închid ultimele instalaţii - încep primele petreceri, care de multe ori se prelungesc până târziu în noapte. Astfel puteţi începe cu un pahar la "Boubou-Bar" sau la moderna "Cafe Face". Dacă nu vreţi să vă retrageţi încă puteţi continua la cluburi cum ar fi "Le Graal" sau "Dicks Tea Bar" care nu se grăbesc să-şi închidă porţile. Dacă pe de altă parte vreţi să continuaţi cu activităţi sportive vă aşteaptă un patinoar şi o sală multi-funcţională (cu perete de căţărări. O atracţie specială pentru familiile cu copii este derdeluşul cu 2 km lungime de la instalaţia Savonnette.

În Val d'Isère, locul de origine al triplului campion mondial Jean-Claude Killy aveţi acces direct la domeniul schiabil numit după renumitul sportiv. Skipass-ul "Tignes - Val d'Isère" oferă 300 de km de pârtii, la altitudini între 1550 şi 3456 m şi două domenii schiabile de vară excelente şi multe specials. Val d'Isère singură oferă 150 km de pârtii şi 37 de instalaţii pe cablu moderne. Pe Bellevard şi Col de Fresse sunt în general largi, ideale pentru începători. Şi cele situate pe platoul gheţarului Pissaillas au un nivel redus de dificultate. Domeniul schiabil a primit sigiliul "Famille Plus", coborârile locale sunt foarte potrivite pentru familii şi oferta pentru copii foarte extinsă, inclusiv de supraveghere .În Tignes cei mici sunt aşteptaţi la Col du Plate sau pe pârtiile albastre şi verzi de mai sus de Tignes-Le Lac. Cei cu pretenţii mai ridicate găsesc în schimb oferta pe inima lor mai degrabă la domeniul schiabil glaciar de la Grande Motte, la altitudinea ameţitoare de 2456 m, cu vedere incredibilă şi coborâri abrupte. Coborâri asigurate şi controlate pe zăpadă adâncă la Vallon de la Sache fac din domeniul schiabil un paradis şi pentru freerideri şi iubitorii de variante. Pârtia de aici acoperă o diferenţă de altitudine de 1198 m, cu o lungime de 2,8 km. Pentru snowboarderi şi free-skier există diferite snowpark-uri în domeniu şi o half-pipe la staţia de vale din Tignes (v. snowpark) şi direct un pic mai sus regiunea uriaşă de schi "Le Spot", cu printre altele, cu boardecross. Deja de la staţia de vale puteţi admira vârful gheţarului Grande Motte (3656) şi abruptele lui pârtii. Cei cu ceva mai multă experienţă se vor îndrăgosti de coborârea "La Face de Bellevard": această cea mai grea pârtie duce are aproape 3 km lungime pentru 959 m adâncime! Schi mai domol vă aşteaptă pe pârtiile de la Tovière, de la Col de Fresse înspre La Daille şi pe coborârea "Santons-Abfahrt", care duce până în centrul staţiunii. Atât pe gheţarul "La Grande Motte" la Tignes precum şi la "Pointe du Montet" la Val d'Isère aveţi condiţii excelente de zăpadă şi din iunie până în septembrie. Exact la început de sezon 2016/2017 va intra în funcțiune noul funicular de 10 locuri „Solaise“, care înlocuiește Solaise-Express. Astfel se reduc timpii de așteptare considerabil, iar capacitatea de transport crește cu 40 %. Acesta pune la dispoziția călătorilr Wi-Fi gratuit și scaune încălzite. Din buna infrastructură fac parte şi numeroase hot-spots Wi-Fi gratuite de la staţiile de munte şi de vale.

Val d'Isère dispune împreună cu Tignes de 28 de km de pârtii pentru schi fond. Doar în Val d'Isère veţi găsi 20 de km schi fond. Ambele oferă pârtii pentru câini şi pârtii pentru stil skating. O pârtie la altitudine vă stă la dispoziţie la Lac d’Ouilette (2.560 m) la Val d'Isère. Pentru accesul la circuitul de cca. 7 km trebuie achitată o mică taxă, investiţia merită însă în orice caz – chiar şi pentru cei cu mai puţină experienţă! O provocare este în schimb pârtia „Manchet“, cu 11 km.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Résidence La Daille, Val d'Isère, Franta

Verifica tarife si disponibilitate